• Direct starten!
  • Volledig online mogelijk
  • Ook avond & weekend

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekering?

Nee, om onafhankelijk zonder wachtlijst, protocollen en diagnosestelling te kunnen werken, is vergoeding door een zorgverzekeraar niet mogelijk. Dit maakt ook dat jij zelf meer inspraak hebt in de gebruikte technieken, de behandeling en de doelen. Je krijgt daarnaast ook geen diagnose in jouw medisch dossier die jou later in de weg kan zitten. Om wel kwaliteit van behandeling te garanderen zijn we aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (www.psynip.nl), in bezit van de benodigde diploma’s en volgen we regelmatig bijscholingen en intervisie.

 

Is er een wachttijd voor behandeling?

Nee, we hanteren geen wachtlijst dus dat betekent dat jij binnen 24 uur na aanmelden bericht van ons krijgt en na wederzijds goedkeuren we meteen van start kunnen gaan. Zit er voor jouw gevoel haast achter of heb je na lang overwegen eindelijk de stap durven te zetten, dan kan het fijn zijn om ook direct te kunnen beginnen in plaats van op een wachtlijst terecht te komen. Mocht je zelf het verzoek hebben om niet direct te starten maar op een specifieke andere datum, dan kunnen we dat in overleg ook zeker doen. 

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Nee, omdat de zorgverzekering jouw behandeling niet vergoed is er ook geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Je kan je direct zelf aanmelden als jij ergens tegenaan loopt en daar graag met een psycholoog mee aan de slag zou willen. Dat kan op deze pagina. 

Waar kan ik niet mee geholpen worden?

Met veel klachten en hulpvragen kunnen we je helpen. We kunnen helaas niet de juiste hulp bieden als je last hebt van psychoses, zelfmoordgedachten en/of plannen, complexe trauma’s, ernstige verslavingsproblematiek, ernstige vormen van persoonlijkheidsproblematiek, bij psychische problemen waar verschillende medicatie voor genomen wordt en we kunnen niet adviseren over medicatiegebruik bij psychische klachten. Twijfel je of je de juiste hulp kan krijgen bij Self Lab? Neem dan gerust contact op, dan bespreken we samen welke hulp voor jou de juiste is. 

Waar kan ik mee geholpen worden?

Met veel lichte of matig ernstige klachten kun je terecht bij Self Lab. Ook met coachingsvragen of levensvragen kunnen we je goed helpen. Voor een aantal voorbeelden kijk op deze pagina. Twijfel je of jouw klacht of vraag goed past binnen de zorg van Self Lab, neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Van welke methoden maakt Self Lab gebruik?

In een traject kunnen één of meerdere van de volgende methoden gebruikt worden: CGT, ACT, mindfulness, meditatie, ontspanningstechnieken, ademwerk of yoga. Self Lab ontwikkelt continu verder en breidt uit met nieuwe methoden. Omdat jij bij Self Lab centraal staat, kan jij aangeven en mee beslissen hoe we het traject inzetten om jouw doelen te halen. Wil je een combinatie van methoden of juist volledig binnen één methode blijven dan wordt het behandelplan daar voor jou op aangepast. De basis bestaat altijd uit de wetenschappelijk onderzochte en evidence based methoden. Uiteraard adviseren we vanuit Self Lab over de inzet van methoden. 

Krijg ik een diagnose?

Nee, in tegenstelling tot behandeling die vergoed wordt door een zorgverzekeraar is het bij Self Lab niet nodig om een diagnose te hebben en krijg je die ook niet. Het voordeel daarvan is dat je niet in een hokje hoeft te passen om zorg te kunnen krijgen, ook met vragen of klachten die buiten de hokjes vallen, kan Self Lab je goed helpen. Dat betekent ook dat we ons niet aan een vast protocol hoeven te houden als dat niet zo goed bij je past. Je wordt later ook niet nog een keer verrast door een diagnose die eerder in jouw leven is gesteld, denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een hypotheek of levensverzekering. 

Waarom zou ik zelf een behandeling betalen?

Door zelf te betalen, kan jij kiezen wie jouw zorg levert. Je kan ook meer zelf bepalen wat jij aan behandeling wilt hebben. Heb je bijvoorbeeld al vaak dezelfde soort behandeling gekregen, dan kunnen we daar rekening mee houden. Je krijgt geen diagnose en hebt geen verwijzing nodig. Er komt dus geen informatie over jouw behandeling bij jouw zorgverzekeraar terecht. Je hebt niet te maken met wachttijden en bij een vergoede behandeling betaal jij ook jouw eigen risico zelf en in sommige gevallen een eigen bijdrage. In werkelijkheid valt het verschil in kosten van een vergoede en onvergoede behandeling dus best wel mee. 

Hoe gaat de betaling van de behandeling?

Na een losse sessie ontvang je de factuur van de sessie binnen 5 werkdagen in de mail. Hierin staat een betaallink die je kan volgen of je kan het bedrag zelf overmaken naar het vernoemde rekeningnummer onder vermelding van het klantnummer en factuurnummer. Bij het afnemen van een pakket ontvang je na de intake een factuur met het bedrag van het hele pakket. Wederom met een betaallink of het bedrag kan zelf overgemaakt worden. Wil je het pakket voldoen middels een betaalregeling dan kunnen we dat overleggen tijdens de intake. Voor de start van elk pakket vindt een vrijblijvende telefonische kennismaking plaats. Mocht je hierna toch afzien van behandeling of beslissen we samen dat Self Lab niet de juiste plek voor jou is, dan wordt er niks in rekening gebracht.

Kan ik afgewezen worden voor behandeling?

Dat zou kunnen gebeuren, maar dat komt zelden voor. Er zijn een aantal contra indicaties voor behandeling bij Self Lab, die kan je hier vinden ('Waar kan ik niet mee geholpen worden?'). Je kan ervan uitgaan dat jij geholpen kan worden bij Self Lab als je geen contra indicatie hebt. Mochten we nou alsnog samen beslissen dat Self Lab toch niet de beste plek voor jou is, dan geven we jou wel suggesties waar je beter terecht zou kunnen. Ben je er niet zeker van of je terecht kan bij Self Lab, neem dan gerust contact op, we kunnen altijd even met overleggen. 

Kan ik ook kortere/langere sessie doen?

Dat kan in overleg zeker. Sessies kunnen verkort worden tot 30 minuten of verlengd worden tot 90 minuten. Mocht het beter passen bij jouw hulpvraag of in jouw tijdschema dan kunnen we het traject op die manier inplannen. 

Waar kan een fysieke sessie plaatsvinden?

Een fysieke sessie kunnen we doen als wandelsessie. Deze sessies kunnen plaatsvinden in de omgeving Eindhoven en Veldhoven. We kunnen een plek afspreken binnen een straal van 6km van Strijp-S in Eindhoven, dat kost niks extras. In overleg kunnen we altijd kijken of er nog andere plekken mogelijk zijn. 

Is online therapie net zo effectief als fysieke therapie?

Ja, onderzoeken hebben aangetoond dat online therapie net zo effectief is als fysieke therapie. Voor veel mensen is online therapie toegankelijker en fijner dan fysieke therapie. Bijvoorbeeld als je weinig tijd kan vrijmaken of je het comfortabeler vindt om online met iemand te spreken. Verder heb je ook veel meer keuze in psycholoog als je de therapie online doet. 

Hoe werkt een wandelsessie of koffieafspraak?

We spreken een plek af (binnen een straal van 6km van Strijp-s in Eindhoven) waar we de wandeling gaan doen. De voorkeur heeft een plek in Eindhoven of Veldhoven. Een wandelsessie is hetzelfde als een online sessie met daarbij het voordeel dat we in de natuur zijn. Onderzoek wijst uit dat dit positief en activerend kan werken. Na een wandelsessie ontvang je ook zoals gewoonlijk een kort verslag van wat er besproken is. 

 

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur jouw vraag dan gerust per mail

Deel deze pagina: