Er zijn verschillende mogelijkheden om een vergoed traject te starten. Let wel dat er een verwijsbrief nodig is van de huisarts en er sprake moet zijn van een diagnose uit de DSM-V om een vergoed traject te kunnen starten. Met een vergoed traject betaal je ook jouw eigen risico (als deze nog niet verbruikt is) en is de vergoeding afhankelijk van jouw polis. Lees verder voor de verschillende mogelijkheden van vergoede zorg.


Caredate

Een mogelijkheid is het starten van een traject via Caredate. Caredate is een officieel erkende instelling voor de meest voorkomende kortdurende behandelingen. Deze mogelijkheid is voornamelijk geschikt voor lichte tot matig ernstige klachten en kortdurende trajecten. Heb je een verwijzing, dan wordt een traject bij Caredate vergoed vanuit de basisverzekering. Wil je via Caredate een traject starten, neem dan even contact op via het aanmeldformulier van Self Lab of meld je direct aan via mijn profiel. Lees hier meer over deze organisatie. 

Logo Caredate

Psycholoog Nederland

Een andere mogelijkheid voor vergoede zorg is een traject starten via Psycholoog Nederland. Dit is geschikt voor zowel kort- en langdurende trajecten, dus ook voor enkelvoudige of complexere hulpvragen of klachten. Mochten we via Psycholoog Nederland een traject starten dan volgen we ook de richtlijnen en het intakeproces van Psycholoog Nederland, lees hier meer over de werkwijze en vergoedingen. Wil je via Psycholoog Nederland een traject starten, neem dan even contact op via het aanmeldformulier

Logo Psycholoog Nederland

Informatie

Mocht jouw klacht of hulpvraag gaan over rouwverwerking, relatietherapie of burn-out (klachten), dan wordt het traject helaas niet vergoed door een zorgverzekeraar. Deze trajecten kunnen altijd alleen zonder vergoeding plaatsvinden. Bij burn-out klachten kan er vaak wel een een traject gestart en betaald worden via jouw werkgever. Neem even contact op als je deze mogelijkheid wil bespreken. 

Wil je meer informatie over de mogelijkheid van een vergoed traject, stuur dan gerust een bericht via whatsapp of een mail, dan plannen we een vrijblijvende afspraak om de opties door te nemen.