Bij Self Lab kunnen we je helpen met veel verschillende psychische klachten (licht of matig), vragen of zaken waar je tegenaan loopt en wel wat hulp bij zou willen. Ben je gewoon even vastgelopen en kan je wel wat hulp gebruiken of heb je klachten zoals angst, trauma, problemen met emotieregulatie of stemming, verslaving, levens- of identiteitsvragen, stress, overspannenheid of burn-out, onzekerheid, moeite met mate of balans houden, dan kan je hier zeker terecht. Dit zijn slechts een paar voorbeelden dus aarzel niet om contact op te nemen met een andere klacht of vraag! 


Ik voel me snel overweldigd

Ik voel me snel overweldigd door dagelijkse dingen en heb het gevoel dat alles teveel is. Ik heb moeite met afschakelen en sta eigenlijk altijd aan. Als ik stop, dan stort ik in.

Ik ben oververmoeid en/of overspannen

Ik ben oververmoeid, overwerkt en kan niet (meer) ontspannen. De aanleiding lijkt te liggen bij mijn werk, privé (bv. huishouden, kinderen, mantelzorg) en/of bij een flinke gebeurtenis waardoor ik de balans even niet meer lijk te vinden.

Ik maak me snel zorgen

Ik kan me snel zorgen maken, moeilijk dingen loslaten en merk dat mijn gedachten steeds angstiger worden. Ik ben vaak bang dat er iets ergs gaat gebeuren.

Ik ervaar problemen met het gebruik van alcohol/middelen

Ik worstel met een verslaving of een gebruikersprobleem. Ik heb moeite met mate houden bij het gebruik van alcohol en/of middelen. Ik ga regelmatig of eens in de zoveel tijd te ver en het kan mijn dagelijks functioneren in de weg staan. Ik heb niet het idee dat ik verslaafd ben maar weet wel dat ik soms mijn eigen grenzen over ga qua gebruik van alcohol en/of middelen of ben bang dat het mijn gezondheid schaadt en ik misschien op een punt kom dat ik niet meer kan stoppen.

Ik heb last van negatieve gedachten

Ik denk vaak negatief over mijzelf, mijn situatie, over de toekomst of over andere zaken. Ook als ik probeer om niet negatief te denken dan lijken de gedachten vanzelf op te komen. Ik word er onzeker van en ga soms bepaalde situaties uit de weg. Ik slaap er weleens slecht van en heb dan moeite om niet verder door te schieten in negatieve gedachten. Ik voel me er vaak vervelend door. 

Ik weet niet goed hoe ik met emoties om kan gaan

Ik ben vaak emotioneel of kan ineens heel emotioneel zijn en weet niet goed hoe ik met deze emoties om moet gaan. Ik kan me vaak verdrietig of somber voelen, huilen of heel boos worden en kan me dan teveel voelen of schuldig voelen. Ik kan lang blijven hangen in een emotie waardoor het mijn dagelijks functioneren in de weg staat.